Talléros Együttes és PásztorHóra

2024. november 19. 19.00-21.00

Solti terem

Akusztikus, autentikus

Talléros Együttes és PásztorHóra A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Békés vármegye magyar és nemzetiségi népzenéje
Talléros Együttes: Földesi Márton, Juhász András (hegedű), Ökrös Dániel (brácsa), Valjer András (nagybőgő)
Közreműködik: Bauer Krisztina (ének)
A zenekar első évtizedének jubileumi összeállítása: autentikus moldvai csángómagyar népzene, népzenei alapú feldolgozások, népzenei ihletésű saját dallamok és szövegek
PásztorHóra: Bergics András (hegedű, duda, kaval, furulyák), Újházi Ádám (hegedű, doromb), Szlama László (koboz, kaval, ének), Egervári Mátyás (cimbalom, duda), Okos Gergely (dob)
A kétrészes koncerten a Népzene Tanszékhez kötődő fiatalok – hallgatók és oktatók egyaránt – mutatkoznak be. A két zenekar zenei célkitűzései, repertoárja és művészi ars poeticája talán nem is lehetne messzebb egymástól, egy valami mégis összeköti őket: a népzene feltétlen szeretete és az a szakmai alázat és tudás, amellyel ezekhez a kincsekhez nyúlnak. Ezen az estén a két népzenei együttes egymást kiegészítve nyújt kitűnő koncertélményt. A Talléros együttes Békéscsabán alakult 2015-ben. Legfontosabb célkitűzésük a magyar nyelvterületek hagyományos népzenéjének leghitelesebb megszólaltatása. Az elmúlt években a Békés megyei etnikumok sokszínű népzenéje az együttes valódi védjegyévé vált. A PásztorHóra ezzel a koncerttel ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Munkásságuk bizonyítja, hogy a népzene egyszerre lehet historikus és kortárs, így találkozik a tradíció a városi táncházas nemzedék lendületével és a legkülönbözőbb stílusokból érkező zenészek profizmusával.

 

Vásároljon jegyet egyszerre több saját szervezésű hangversenyünkre!
  • 2 koncertre 10% engedményt,
  • 3 koncertre 15% engedményt,
  • 4 vagy több koncertre 20% engedményt adunk a vásárlás végösszegéből.
A Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztrálók további 5% kedvezményben részesülnek.

 

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

2 900 Ft

Sorozat:

Akusztikus, autentikus

A sorozat további eseményei: