Liszt szerepe a zongorajátszásban ugyanaz, mint Euklideszé a geometriában.

Alan Walker

Épületlátogatás

Ismerje meg a Zeneakadémia egyedülálló szecessziós épületét! A 2013-ban újranyitott, zenetörténeti jelentőségű koncertteremben minden díszítést és részletet az 1907-es eredeti állapotnak megfelelően állítottak helyre. A túra résztvevői megcsodálhatják a régi fényében pompázó Nagytermet, és rácsodálkozhatnak a Kisterem, mai nevén Solti György Kamaraterem eleganciájára, valamint megtekinthetik a magyar szecesszió egyik legjelentősebb képzőművészeti alkotását, A művészet forrása című freskót az emeleti előcsarnokban. Szakavatott idegenvezetőink az épület rejtelmeibe is betekintést engednek, és a vendégek megtudhatják, hol lakik a zene szelleme. Az épületlátogatás végén egy kisebb koncert meghallgatására is lehetőség nyílik, egy zeneakadémista hallgató előadásában.

Budapest büszkesége

"Épület látogatáson vettem részt egy vasárnap délután. Egy nagyon felkészült fiatal lány volt az idegenvezetőnk, aki sok érdekes információt osztott meg velünk az Akadémiával kapcsolatban. 

A festett üveg ablakoktól kezdve az orgonáig, minden részletre kiterjedően avatott be minket az épület szépségeibe. Ráadásként egy kis házikoncerten is részt vehettünk. Nagyszerű vasárnapi program volt, mindenkinek tudom ajánlani."

(@jzsuzsa525 véleménye a Zeneakadémia Épületlátogató túrájáról)

 

garantált túrák

Egyéni látogatóink számára garantált túrákat indítunk magyar és angol nyelven. A túrák keretében 50 perces vezetéssel várjuk az érdeklődőket, amely egy zeneakadémiai hallgató előadásában megtartott kiskoncerttel zárul. A garantált épületlátogatásokra jegyek a túrák indulása előtt válthatók a jegypénztárban vagy online megvásárolhatók. 

További információ:

turizmus[kukac]zeneakademia.hu

Jegyárak:

Teljes árú jegy
Magyar nyelvű vezetés
3 900 Ft

Idegen nyelvű vezetés
5 300 Ft

 

Csoportos látogatások

Szervezett csoportok előzetes bejelentkezés alapján látogathatják az épületet. A túrák megrendelhetők angol, német, francia,  olasz, spanyol, portugál, orosz, román nyelven. A csoportok létszáma legalább 9 fő, legfeljebb 36 fő lehet.

Bejelentkezés, időpont-egyeztetés, további információ:

turizmus[kukac]zeneakademia.hu

Jegyárak:
Teljes árú jegy
Magyar nyelvű vezetés
2 900 Ft

Idegen nyelvű vezetés
4 300 Ft

Kis koncert – választható
1 000 Ft

 

kedvezmények

50 % kedvezményre jogosultak az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákok, a nyugdíjasok és a 65 év felettiek (a megfelelő igazolvány felmutatásával), illetve a fogyatékkal élők és kísérőik.

Családi kedvezmény – 2 felnőtt és 2 gyerek (18 éves korig) számára az eredetileg megvásárolt összes jegy árából 10 % kedvezményt biztosítunk.

A jegypénztárban elfogadott kártyák, utalványok – így többek között a Budapest Card – az épületlátogatásra is beválthatók. Budapest Kártya felmutatásával az épület 50%-os kedvezménnyel látogatható.

A fenti árak 27% áfát, valamint az idegenvezetés díját tartalmazzák.